Vážení zákazníci, ak by ste potrebovali pomôcť s výberom sme tu pre vás. Pampuri

Športu zdar - bolesti sa stráň

Zdravý životný štýl, ako vieme, priaznivo vplýva aj na dĺžku nášho života. Sedavá práca, následná preprava z práce domov autom alebo iným dopravným prostriedkom do ktorého si opäť len sadneme nášmu zdraviu neprospieva. Práve s touto problematikou sa spája Svetový deň pohybu ku zdraviu, ktorý si pripomíname vždy 10.Mája . Zdravý životný štýl sa neobmedzuje len na fyzické zdravie, zasahuje aj do psychiky - môže viesť aj k psychickej nerovnováhe, úzkosti a depresii

Zdravé návyky robia v našom živote veľké divy.

Avšak, aj pri sedavej práci sa takéto návyky vedia naučiť. Podľa odhadov nie je dostatočne pohybovo aktívna až tretina dospelých a 70 % adolescentov nespĺňa odporúčania pohybovej aktivity. Pritom pohyb je základná biologická potreba človeka, mal by byť prirodzenou súčasťou nášho života.  Pracujete na poschodí a ten výťah vás určite láka, ale áno, nič nemôžete ráno spraviť pre seba lepšie, ako tie schody si jednoducho vyšlapať. Jar je v plnom prúde a vonku môžeme už cítiť teplé lúče, ktoré je škoda nevyužiť na menšiu prechádzku. Ak sa prepravujete hromadnou dopravou a dá sa vám vystúpiť o zastávku skôr, určite tak urobte. Chôdza je tou najprirodzenejšou, najjednoduchšou, a zrejme aj najzdravšou pohybovou aktivitou. Časť chôdze môžeme vykonávať ako rýchlochôdzu, čím ešte viac umocníme zdravotný účinok na náš organizmus.

Samotná chôdza však nestačí. Je treba precvičiť aj svaly, ktoré sa pri chôdzi dostatočne nenamáhajú. Na precvičenie celého tela je potrebné vykonávať vhodné cvičenia v potrebnej dĺžke a kvalite, primerané svojmu zdravotnému stavu. Najvhodnejšie je cvičiť doma. Ušetríme tým čas aj peniaze.

Každý pohyb je lepší ako žiadny. Ak ste už dlhšie nešportovali, začnite pomaly a postupne zvyšujte záťaž. Návyk na pravidelný pohyb trvá asi mesiac a časom sa k bežnej pohybovej aktivite vykonávanej každý deň odporúča pridať rekreačnú pohybovú aktivitu (beh, bicykel, plávanie, ...) Zvoľte si formu pohybu, ktorá Vás baví a prináša Vám radosť - možností máte veľa.

Dostatočný pohyb = každodenná chôdza + každodenné domáce cvičenia + občasný rekreačný šport

 

Odvrátenou stránkou však môžu byť zranenia. Preto opatrnosti pri vykonávaní všetkých športových aktivít nie je nikdy dosť. Pred cvičením netreba zabúdať na rozcvičku a strečing. Stačí chvíľka nepozornosti a veľmi rýchlo sa u vás objaví športové zranenie v podobe podliatin či dokonca vykĺbenia.  Do pozornosti vám dávame Capsicolle hrejivú tejpovaciu pásku. Tejp podporuje krvný obeh, zrýchľuje metabolizmus a vďaka obsahu kapsaicínu prehrieva pokožku v mieste aplikácie. Tým urýchľuje a skvalitňuje regeneráciu svalov, šliach a kĺbov. Má blahodarný vplyv na hojenie, ktoré pomocou kapsaicínu zrýchľuje. Použitie kineziologického tejpu Capsicolle zlepšuje tok krvi a lymfatických tekutín, čím znižuje opuchy a krvné výrony.

Ak pociťujete začínajúcu bolesť, natiahli ste si sval, siahnite po Capsicolle hrejivej náplasti, ako okamžitá a 100% prirodzená pomoc pri bolesti krížov, kĺbov a svalov už do 20 minút. Je tenká a diskrétna, ľahko ju nastriháte na požadovanú veľkosť a tvar, ktorý mäkko priľne k pokožke a na kĺboch.

 

 

A preto, aby ste sa vyvarovali zraneniam je dobré cvičiť pravidelne. Nielenže zlepšujete svoje zdravie, ale budete si udržiavať váhu, lepšiu náladu, pohyb vám dodá energiu, zlepší spánok a v neposlednom rade posilní vašu imunitu. 

Tak teda Športu zdar a Bolesti sa stráň :)

 

Pampuri

             

               Pripravila: Miroslava Miklíková