Vážení zákazníci, ak by ste potrebovali pomôcť s výberom sme tu pre vás. Pampuri

Starostlivosť o vlasy v lete

Leto máme v plnom prúde, slnečné lúče sú stále intenzívnejšie, nevyhnutné napríklad pre fotosyntézu či tvorbu vitamínu D. V porovnaní s ostatnými obdobiami prináša širokú škálu aktivít, ktoré vám umožnia užiť si leto plnými dúškami. Avšak, popri mnohých pozitívach, ktoré leto prináša, poznáme aj jeho odvrátenú stránku. Prudké slnečné lúče, morská voda, chlórová voda z bazénov naše vlasy a pokožku vysúšajú a preto trpí v lete najviac  práve spomínaná pokožka a naša korunka krásy – vlasy.  

V lete sa častejšie potíme a máme stále potrebu umývať si vlasy, agresívne slnečné žiarenie má často za následok vysušené končeky, nepoddajný účes či vyblednutú farbu. 

Je dôležité, aby ste nezabúdali na klobúky alebo akúkoľvek ochranu hlavy. V neposlednom rade  aspoň jedenkrát týždenne naneste na vlasy masku, ktorá vlasy po úmornom slnení sa dostatočne vyživý a zregeneruje korienky.  Do pozoru vám dávame našu napredávanejšiu masku na vlasy od TWO Cosmetics Repair Hair&Scalp Mask. Maska na vlasy s ryžovým proteínom, keratínom a hodvábom na poškodené, suché  a lámavé vlasy.

Samozrejmosťou by mal byť vlasový kondicionér, ktoré je dobré používať počas celého roka. Kondicionér sa používa po šampóne. Na výber máte oplachovací kondicionér, bezoplachové alebo hĺbkové. Krásne vlasy zhydratuje, zjemní a odstraňuje prebytočné oleje.

Zvolte tiež vhodnú vlasovú kozmetiku, ktorá nie je len o šampóne. Kvitok kondiciopačný sprej na vlasy je nielen na ľahké rozčesávanie ale vďaka obsahu rastlinného keratínu či provitamínu B5 ochraňuje vaše vlasy pred slnečným žiarením. Pravajá hydratačné sérum na vlasy zasa dodá vaším vlasom voňavú vlahu a lesk z extraktov čajovníka, aloe vera a kyseliny hyalurónovej.

Pripájame vám preto aj vďačné rady ako predísť poškodeniu či už pred odchodom na dovolenku alebo slnečnými lúčmi všeobecne. Pokiaľ máte možnosť, nechajte si ostrihať končeky vlasov ešte predtým, než začne kúpacia sezóna. Rozštiepené končeky sa rýchlo zmenia na rozštiepené vlasy. Čerstvo ostrihané vlasy a ich končeky sú silnejšie a viac odolné voči všetkých druhom námahy a poškodeniam. Nezabudnite, že po každom kúpaní z vlasov dôkladne odstráňte soľ alebo chlór, tým sa zníži možnosť poškodenia vlasov. 

Pri cestovaní však veľakrát narazíme na nepríjemnosti spojené s pravidlami, týkajúcich sa prepravy tekutín. Mnohí cestujeme len s príručnou batožinou a práve tu platia obmedzenia, kedy si môžete vziať maximálne 1 liter tekutín v obaloch do 100 ml. Týka sa to, okrem iného, šampónu, ústnej vody, tekutých telových balzamov.

Na našom eshope pampuri.sk môžete nájsť mnoho kvalitných vlasových, telových produktov na prírodnej báze v cestovnom balení pre všetky typy vlasov, pleti v rôznych vôňach, ktoré vašej pokožke dodajú potrebnú výživu.

 Prajeme vám, aby ste si užili zostávajúce leto, ale pozor - všetkého veľa škodí a preto ako chránite pred slniečkom vašu pokožku, chráňte aj vaše vlasy, ktoré sa vám následne odvďačia v podobe krásnej žiarivej hrivy.

 Pampuri

            Pripravila: Miroslava Mikliková