Vážení zákazníci, ak by ste potrebovali pomôcť s výberom sme tu pre vás. Pampuri

Hyperpigmentácia pleti

Už od nepamäti rozoznávame rôzne farby ľudskej kože. Existuje v odtieňoch od tmavohnedej až po bledú, takmer bezfarebnú. Odtieň primárne určuje množstvo melanínu – kožného pigmentu.

Slnečné lúče, znečistené ovzdušie, jazvy po akné, hormonálne zmeny, naša pokožka si pamätá žiaľ všetko, čoho sa na nej dopustíme. Na základe týchto negatívnych faktorov pôsobiacich na pokožku môžu postupom času na nej vznikať pigmentové škvrny, ktoré sa v dermatológií označujú ako lokálna hyperpigmentácia.

Ide o veľmi častý jav, ktorý spôsobuje nerovnomerný odtieň našej pokožky (tmavé škvrny). Inak  povedané, hyperpigmentácia vzniká vtedy, keď sa v našich kožných bunkách vytvára a ukladá nadbytok pigmentu melanínu.

Práve preto je slnečné žiarenie hlavnou príčinou hyperpigmentácie, ktoré vyvoláva produkciu melanínu. Najviac postihnuté sú miesta, ktoré vystavujeme slnku a to tvár, krk, dekolt, ruky a paže.

 

Môže sa prejaviť v rôznych podobách od malých škvŕn, až po pigmentové mapy pokrývajúce väčšiu časť pleti.

Hyperpigmentácie reagujú na liečbu rôzne: niektoré po mechanickom, tepelnom alebo chemickom podráždení vyblednú, iné sa nezmenia a ojedinele sa pigmentácia ešte zvýrazní.

S kúrou na odstránenie pigmentácie je ideálne začať na jeseň/zimu, i keď chrániť by ste sa mali celoročne, najmä v letných mesiacoch. 

       

Must have produkt do kabelky v lete - opaľovacie mlieko SPF 30

 

Je dôležité, aby ste sa vyvarovali priamemu slnečnému žiareniu,  krém s ochranným faktorom nanášajte každý deň, i keď je zamračené. Taktiež je vhodné používať dekoratívnu kozmetiku aspoň s SPF 15.  V rámci každodennej kozmetickej rutiny používajte produkty na zjednotenie tónu pleti a zmiernenie pigmentácie.

 

V rámci dekoratívnej kozmetiky vyskúšajte kvalitný Yage BB Cream so zlatom a SPF 15  proti pigmentácií, ktorý vás ochráni a zároveň prekryje nedostatky

 

 

Pozor! Opatrné buďte aj počas jesennej turistiky, či zimnej lyžovačky – majte vždy po ruke spoľahlivý krém s UV ochranou a veľké okuliare.

V lokálnej liečbe sa používajú krémy alebo roztoky s bieliacim účinkom, ako napríklad chemický peeling ovocnými kyselinami, bieliace krémy s obsahom fenolu, hydrochinónu a iných látok.

Avšak, s výsledkom je dôležité vyčkať. Treba byť trpezlivý a počítať s tým, že odstraňovanie pigmentových škvŕn je dlhodobejší  proces.

Veríme, že si užijete krásne leto plné zážitkov a dobrodružstiev s rodinou a priateľmi. Nezabúdajte sa hlavne chrániť, pretože ako sme spomínali vyššie,  slniečko môže nielen slúžiť ale aj uškodiť. 

Envy  Intensive Brightening Ampoules - silná koncentrácia kyseliny hyalurónovej, kyseliny azelaovej na okamžité zosvetlenie pokožky a zjednotenie farebného tónu hyperpigmentovanej pleti

 Starostlivosť Brightening je ideálna pre mdlú pleť so sklonom k vytváraniu pigmentových škvŕn, produkty i ošetrenia viditeľne znižujú príznaky hyperpigmentácie. 

 

 

                                                              Pampuri

                                                                             Pripravila: Miroslava Mikliková