Vážení zákazníci, ak by ste potrebovali pomôcť s výberom sme tu pre vás. Pampuri

Refresh by Kyselina Hyalurónová

Všetci sme už isto postrehli či už z reklám alebo článkov, aká je kyselina hyalurónová dôležitá a pre našu pokožku prospešná. Nachádza sa vo veľkom množstve kozmetických prípravkov, od produktov na tvár až po masky na vlasy. Prečo je to tak, aké má účinky a prečo ju začleniť do nášho každodenného života si povieme v nasledujúcich riadkoch a zhrnieme si najdôležitejšie informácie o nej.

Čo to vlastne tá kyselina hyalurónová je ? Kyselina hyalurónová je číra, mazľavá látka, ktorá je  takmer v celom našom organizme. V tkanivách vytvára priestor na presun látok potrebných pre prirodzenú regeneráciu buniek. Najväčšie množstvo sa nachádza v pokožke, spojivovom tkanive a očiach. Jedným z najlepších benefitov na kyseline hyalurónovej je jej schopnosť viazať vodu. Čím je molekula väčšia, tým je schopnejšia vykonávať túto funkciu. Nakoľko je kyselina hyalurónová telu vlastná látka, riziko alergií, podráždenia alebo akejkoľvek reakcie je nízke. 

Najznámejšie využitie kyseliny hyalurónovej sa spája práve s kozmetickým priemyslom, v ktorom sa stala najdôležitejším pomocníkom a zázrakom v omladzovaní. Kolagén a kyselina hyalurónová sú základné stavebné prvky kože, ktoré sú na seba naviazané. Kyselina hyalurónová udržiava kolagén vlhký a elastický, následkom čoho je pleť pevná a jemná. Nikoho z nás, ako dámy tak i pánov okolo tridsiateho roku neminie postupná zmena stavu pokožky. Okolo očí  sa začínajú tvoriť vrásky a pleť sa postupne stáva suchšou. Príčinou je spomalený metabolizmus a nedostatok kyseliny hyalurónovej. S pribúdajúcim vekom klesá jej prirodzená tvorba v organizme. Pozor na nadmerné opaľovanie pretože k jej úbytku dochádza tiež práve pri opaľovaní na slnku alebo v soláriu.

Čo sa týka aplikácie samotnej kyseliny, poznáme 3 spôsoby a to ako doplnok stravy, aplikovanie kyseliny priamo do kože alebo nanášaním kozmetických produktov s jej obsahom.

Pri pravidelnom užívaní kyseliny hyalurónovej v podobe tabliet vaše vrásky nezmiznú, no vaša pleť a pokožka sa vám aj tak odvďačí. Ako doplnok stravy je výborný na celkovú hydratáciu z vnútra, pomáha pokožke regenerovať sa a taktiež zrýchľuje hojenie rán, zmierňuje bolesti kĺbov, posilňuje imunitný systém a pomáha predchádzať autoimunitným ochoreniam.

Pri aplikácií kyseliny hyalurónovej injekčou formou sa pomocou tenkej ihličky vpichuje priamo pod kožu do miest, ktoré chcete upraviť.  Pri výplni vrások kyselinou hyalurónovou sa kyselina po aplikácií rozmasíruje, aby sa uložila rovnomerne. Oblasti, ktoré možno takto upravovať sú najmä vejáriky okolo očí, nasolabiálne vrásky a čelo. Či už sa jedná o výplň vrások, zjemnenie jaziev alebo podaná injekčne priamo do kĺbu postihnutého degeneratívnym ochorením čím sa zlepšuje jeho pohyblivosť, zmierňuje bolesť, predchádza sa zápalom je dôležité zveriť sa do rúk vždy ozajstným odborníkom, ktorí vám celý proces, účinky ale i následnú starostlivosť podrobne vysvetlia.

Ako tretiemu, poslednému spôsobu sa povenujeme kozmetickým prípravkom s obsahom kyseliny hyalurónovej. Ako sme spomínali, pribúdajúcim vekom je naša pleť ochabnutejšia, objavujú sa poruchy pigmentácie a žiaľ, naše vrásky sú čoraz hlbšie. Našťastie, žijeme vo vyspelej dobe, kedy máme prístup k mnohým kvalitným prípravkom, ktoré obsahujú kyselinu hyalurónovú. Na trhu sú rôzne krémy, séra, gély ktorými možno regulovať rovnováhu hydratácie pokožky, čo zvýši jej elasticitu a pružnosť. Samozrejmosťou je stály pitný režim, ktorý neustále opakujeme, no nemožno naň zabúdať!!

Preto malá rada na záver. Nebojte do svojej rutiny zaradiť práve produkty s obsahom kyseliny hyalurónovej. Vašu pleť krásne zhydratuje, spevní, zredukuje vrásky. V prípade výraznejších problémov navštívte skúseného lekára, ktorý vám poradí a aplikuje kyselinu pod odborným dohľadom.

 

Na záver vám do pozornosti dávame zopár produktov s obsahom kyseliny hyalurónovej, ktoré nájdete aj na našom eshope pampuri.sk

 

Hydratačné pleťové sérum značky Kvitok obsahuje kombináciu 2 typov KH vo vysokej 2% koncentrácií. Nízkomolekulárna dokáže lepšie prenikať do hlbších vrstiev pokožky, čím zabezpečuje vyššiu efektivitu hydratácie a vysokomolekulárna pôsobí na povrchu a okamžite zlepšuje hydratáciu.

Multi Hyaluronic Concentrate od ENVY THERAPobnovuje a hĺbkovo podporuje funkciu pleti, zvyšuje jej elasticitu a chráni ju pred voľnými radikálmi. Redukuje vrásky a preventívne pôsobí proti ich vzniku, Obsahuje množstvo rôznych druhov molekúl KH, ktoré viažu vodu v pleti a tým ju udržujú hydratovanú počas celého dňa v najspodnejších vrstvách. Vhodná na zrelú, suchú a problematickú pleť.

Hyalurónové sérum od Nobilis Tilia jemne pokožku ošetrí, má protizápalové účinky a vyhladí drobné vrásky a nedokonalosti. Nová receptúra kombinuje vyváženú silu dvoch druhov kyseliny hyalurónovej – nízkomolekulárnej a strednemolekulárnej, a je doplnená o extrakt z prasličky roľnej, ktorý pleť rozjasní a zjemní.

 

                                                                      Pampuri