Vážení zákazníci, ak by ste potrebovali pomôcť s výberom sme tu pre vás. Pampuri

Krásna zvnútra aj zvonku vďaka Aromaterapii

Hneď na úvod je dôležité zodpovedať si jednu otázku. Prečo je naše vnímanie prírodných vôní pre účinky aromaterapie tak dôležité ? Čuchový orgán je jeden z piatich zmyslov, ktorý je priamo napojený na limbický systém mozgu. Tento proces je automatický a môže mať ukľudňujúce, povzbudzujúce ale i vzrušivé dopady.

Vône nás ovplyvňujú každodenne aj keď nevieme, že niečo voniame. Ženy majú citlivejší čuch ako muži, najmä v čase ovulácie. Všetci však vieme s určitosťou v daný moment rozoznať, či sa nám niektorá vôňa páči alebo nie.

Reagujeme pri nich emocionálne, každá vôňa je unikátna a preto aj výber tej správnej vône sa prenáša na náš stav mysle, tela i ducha.

Aromaterapia je druh alternatívnej medicíny, ktorý užíva rastlinné prchavé látky známe ako éterické oleje a ďalšie vonné zložky za účelom zmeny mysle, nálady, procesu poznávania alebo zdravia. Aromaterapia doslova znamená "liečbu pomocou vôní". Je zložená z dvoch slov: "aróma" - vôňa a "terapia" – liečba.

 

 

Aromatické molekuly prechádzajú dýchacími cestami do pľúc, odkiaľ sa dostávajú do krvného obehu. Ovplyvňujú naše emócie, sú prínosom energie, pohody a uvoľnenia. Krásna nie ste preto iba z vonka ale i z vnútra celým telom a dušou. Napriek tomu, že éterické oleje môžu mať okamžitý účinok, veľakrát si aromaterapia vyžaduje dlhšiu trpezlivosť.

Nástup jesenných dní prináša so sebou aj obdobie vyčerpania, takzvaná „jesenná únava“. Dni sú čoraz kratšie, chladnejšie a temnejšie. Veľakrát pociťujeme príznaky depresie, úzkosti, únavy. U nás na www.pampuri.sk v sekcii Aromaterapia nájdete širokú škálu éterických olejov od českej značky Nobilis Tilia na navodenie tej správnej energie a stavu. Doprajte si čas sama pre seba, vypnite myseľ a ponorte sa do sveta aromaterapie.

Do pozornosti vám dávame olejček Uvoľnenie. Dômyselná zmes éterických olejov uvoľňuje pri strese a prepracovanosti. Pomáha pri úzkosti a nervovom vyčerpaní, zmierňuje rozrušenie, frustráciu a podráždenie, dodáva pokojnú silu a istotu. Vďaka malému množstvu škorice má kompozícia mierne afrodiziakálne účinky.

Doprajte si aj vy Radosť zo života. Svieže kvetinové vône éterických olejov v tejto kompozícii majú upokojujúce a povznášajúce účinky na psychiku. Uvoľňujú tvorivosť a zlepšujú intuíciu. Uľavujú pri depresii, strachu a melanchólii, prinášajú radosť a optimizmus. Zmes pomáha pri nervovom napätí, navodzuje pocit šťastia a uvoľnenej harmónie.

Ako sme spomínali vyššie, jesenné dni prinášajú so sebou po horúcom lete chladnejšie najmä rána a večery. Zabaľte sa do deky, spravte si váš obľúbený čaj a nasávajte Imunitu. Posilňujúca zmes éterických olejov sa vyznačuje silnými protivírusovými a antibakteriálnymi účinkami, rovnako tak ako uvoľňujúcim pôsobením na nervový systém. Účinne posilňuje obranyschopnosť organizmu, harmonizuje srdce a emócie. Eukalyptus. Jeden z najúčinnejších olejov pri infekciách ORL, dýchacích a močových ciest, napomáha vykašliavaniu a celkovo posilňuje, pôsobí proti kožným baktériám a kvasinkovým infekciám, uľavuje pri reumatizme, svalových bolestiach a neuralgiách, ničí choroboplodné zárodky v ovzduší.

Nastavili ste si i vy režim detoxu po letných grilovačkách a posedeniach s priateľmi? Siahnite po oleji Lemongras.  Silne protibakteriálny a protiplesňový, čistí žalúdok a črevá, pomáha vylučovať parazity, používa sa na neuralgiu, bolesti a pomliaždeniny, osviežuje, prečisťuje, pomáha koncentrácii.

Na záver jedno upozornenie! Nezabúdajte, že éterické oleje sú vysoko koncentrované. Pri použití priamo na pokožku ich rieďte podľa uvedeného návodu.

Pri výbere záleží iba na vás, aké účinky a akú vôňu si vyberiete. Éterické oleje je dobré používať ako na jar, leto tak aj jeseň a zimu a pôsobí priaznivo a bezpečne na organizmus od detí až po dospelých.

 

 

                                                                      Pampuri

                                                                                         Pripravila: Miroslava Miklíková