Vážení zákazníci, ak by ste potrebovali pomôcť s výberom sme tu pre vás. Pampuri

10 pravidiel k zdravej pleti

10 jednoduchých krokov k zdravej pleti  

Každá sa ráno túžime zobudiť s krásnou a žiarivou pleťou. Bohužiaľ, pleť je počas dňa vystavovaná mnohým nástrahám ako sú ýkyvy počasia či už prudké slnko, vietor alebo mráz, umelé osvetlenie v práci, nečistoty z ovzdušia a mnoho ďalších. Doprajme preto svojej pleti každodenné hýčkanie v podobe jednoduchých krokov, za ktoré sa nám pleť odvďačí.

Ako vždy je na začiatku najdôležitejšie správne určiť, aký typ pleti máme. Následne si vieme vybrať správny druh kozmetiky, vhodný práve pre našu pleť. Každá pleť inklinuje k jednotlivému typu, ale počas rôznych životných období sa to môže meniť. Napríklad pri veľkom strese môže byť mastnejší a pri presťahovaní sa do iného klimatického prostredia zase suchší.

Je dôležité podotknúť, že starostlivosť o pleť je rovnako dôležitá ako u žien, tak u mužov. Nájdite si s partnerom spoločný čas na svoju rannú, ale najmä večernú kozmetickú chvíľku, a prebúdzajte sa spolu svieži s oddýchnutou pleťou.

Mnohé si myslíme, že čistenie pleti stačí iba večer. Práve naopak. Prvým základným pravidlom je ranné čištenie pleti pretože práve počas noci sa naša pleť detoxikuje a hromadí veľké množstvo potu. Opláchnite si pleť vodou a následne naneste na vatový tampón čistiacu vodu alebo gél. Na vyčistenú pleť naneste obľúbený hydratačný krém, najlepšie s ochranou SPF. Slnečné lúče pomáhajú pleti rýchlejšie starnúť, preto ju chráňte čo najviac. Pred nanášaním make-upu nechajte krém dôkladne vstrebať do pokožky. Do tretice, venujte pozornosť aj vášmu očnému okoliu a perám. Očné okolie je veľmi citlivé, preto aplikujte jemnými krúživými pohybmi končekmi prstov krémami alebo sérum, ktoré nedráždia očnú sliznicu a zároveň hydratujú. Na pery nanášajte balzam, kedykoľvek aj počas dňa, ktorý pery zvláčni a zhydratuje.

Ako sme spomenuli vyššie, pleť je počas dňa vysoko namáhaná. Večerná dávka starostlivosti je o to viac potrebná. Najdôležitejším krokom je dôkladné odlíčenie pleti. Tým sa rozumie nielen samotný make-up, ale aj riasenka z očí. Sú dostupné rôzne produkty, ktoré pleť zbytočne nevysušujú a naviažu make-up z pleti. Samotné odlíčenie však nestačí. Opäť treba pleť vyčistiť.

Vynechávanie večerného čistenia má za následky upchávanie pórov, pupienky a pod.

Po odlíčení si pleť opláchnite vodou a naneste čistiaci gel alebo penu. Aplikujte aspoň dvakrát do týždňa jemný peeling, ktorý odstráni odumreté bunky a pleť jemne vyhladí. Následne naneste tonikum, ktoré pleť ocenia. Vhodné sú rôzne dostupné vodičky, či už z ruží, levandule alebo harmanček. Tonikum pôsobí upokojujúcim dojmom a nechajte ho dôkladne vstrebať.

Sérum je účinné najmä proti starnutiu. Najpoužívanejšie a teda odporúčané sú tie s obsahom kyseliny hyalurónovej, vitamín C a vitamín B3.Jedným z posledných krokov je samozrejme hydratačný krémbez ktorého spať radšej ani nechoďte. Hydratácia je nutná nielen počas dňa, ale aj noci.

Nemenej dôležitá je maska na tvár. Odporúčame ju nanášať aspoň raz za týždeň. V obchodoch sú dostupné masky rôznych druhov - gélové, plátenkové, je už na vás, ktorú si vyberiete. Dôležité je však vybrať si masku vhodnú na vašu pleť. Vyberajte si tie, ktoré menej dráždia pokožku, prečítajte si ich zloženie, pre koho sú určené aby ste si viac neuškodili ako pomohli.

Posledným pravidlom/odporúčaním je vydržať. Nemôžeme očakávať, že prípravky, ktoré začneme používať, budú mať zázračné účinky na počkanie. Všetko má svoj proces a čas, ako aj pleť, ktorá si zvyká na dané prípravky, samozrejme, pokiaľ ste nechytili alergiu. Produkty začnú pri pravidelnom používaní účinkovať po dobe šiestich, v individuálnych prípadoch až osem týždňov.

Naším skromným odporúčaním je používanie hlavne prírodných produktov. Vychádzajú z čistých prísad bez tých chemických. Okrem toho, že menej dráždia pokožku, nevysušujú po prečítaní príbalového letáka alebo etikety budete presne vedieť, čo si na pleť aplikujete.

 

                                                                Pampuri

                                                                                Pripravila: Miroslava Mikliková