Vážení zákazníci, ak by ste potrebovali pomôcť s výberom sme tu pre vás. Pampuri

Poznáte svoj typ pleti?

Ako si vybrať správny produkt pre moju pleť

Otázka, ktorá dokáže potrápiť pri výbere nejednu ženu či už v mladšom alebo zrelšom veku. Či máte 20 alebo 40 rokov, nájsť vhodný produkt pre svoju pleť môže byť trochu problém. V súčasnej dobe, keď na trhu je množstvo produktov od rôznych druhov a značiek si veľakrát z nekonečných možností nevieme vybrať  ten ,,náš“. Samotný výber je však veľmi dôležitý a tým nám to pleť oplatí v podobe oslnivej, vypnutej a žiarivej pokožky.

Tak ako nato ?

V prvom rade je veľmi dôležité správne určiť, aký typ pokožky máme. Je vaša pleť suchá a pôsobí mdlo? Naopak, máte problém s nadbytočnou tvorbou mazu a chcete zabrániť nechcenému ligotaniu počas dňa? Poďme si teda zhrnúť, aký krém je vhodný pre jednotlivé typy pleti.

 

SUCHÁ PLEŤ

Častým problémom je práve suchá pokožka. Súvisí s nedostatočným vytváraním kožného mazu, stenčovaním vrstiev kože a následným napínaním a krehkosťou. Je najviac náchylná na tvorbu vrások. Príčinou je taktiež pôsobenie vonkajších vplyvov, nevhodnou životosprávou, nadmerným znečistením ovzdušia alebo nesprávnou starostlivosťou.  

 

Na čo netreba zabúdať ? Je dôležité, aby ste sa vyvarovali prípravkom obsahujúcim alkohol. Dbať na dostatočnú hydratáciu, čiže na dostatočný príjem tekutín počas dňa. Pokiaľ fajčíte, je vhodné obmedziť prísun nikotínu, pretože pokožku vysušuje. Neodporúčame kúpať sa v príliš horúcej vode a nepreháňať to ani s opalovaním.

Tip:

Envy Overnight Hydrating Mask 

Golg Mask Face Nutrition

 

Rada: Mastnejšie krémy používajte na noc, na deň zvoľte skôr ľahšie hydratačné. Vhodné sú produkty, ktoré obsahujú vitamíny A a E, zelené a hnedé morské riasy, ceramidy a kyselinu hyalurónovú.

  

MASTNÁ PLEŤ

Nadmerné mastenie pokožky zapríčiňujú príliš aktívne mazové žľazy, ktoré produkujú nadmerné množstvo kožného tuku na povrchu pleti. Mastnú pokožku charakterizujú rozšírené póry a lesklý vzhľad, ktorý spôsobuje vyprodukovaný maz. Mastná pleť sa často spája s akné, s upchávaním pórov, s rozličnými vyrážkami, infekciami a ekzémami.

Na čo netreba zabúdať? Pri mastnej pleti je veľmi dôležité pravidelné čistenie pleti s teplou , nie horúcou vodou. Vyvarujte sa prípravkom z minerálnych a prírodných olejov, je vhodné si raz – dvakrát do týždňa urobiť peeling. Nezabúdajte na správnu životosprávu a vitamín B2 a B5.

Tip:

Kvitok Konopný Krém pre Mastnú/Problematickú Pleť 


Hupka Pleťový elixír na mastnú a problematickú pleť  

 

Rada: Ak máte mastnú pokožku, nesnažte sa nadmerný maz zmierniť prípravkami obsahujúce alkohol. Krém by mal pleť zároveň hydratovať a nesmie ju vysušovať. Zvoľte krém so zmatňujúcim efektom, aby potlačil nadbytočný lesk.

 

ZMIEŠANÁ PLEŤ

Zmiešaný typ,  čiže problematická mastnejšia T-zóna, ktorými sú brada, nos a čelo a naopak suchšie ostatné časti tváre.  Vrásky pri tomto type vznikajú najmä v oblasti suchej pokožky. Žiaľ, ako sme spomínali vyššie, práve ženy so suchou pleťou majú výraznejšie vrásky. Z tohto dôvodu je dôležitá pravidelná hydratácia pokožky.

 

Na čo netreba zabúdať ? Dôležitým faktorom je správne čistenie pleti. V mastnejšej časti T-zóny je vhodné opatrne odstraňovať mastnotu a dbať na to, aby ste si neupchávali póry a nevznikali čierne bodky. V letnom období je zmiešaná pleť mastnejšia a tým väčšie riziko  upchávania pórov. Naopak, zmiešaná pleť v zime je suchšia a preto práve v zimnom období je potrebná dostatočná hydratáciu.

Tip:

Envy Brightening Toner 

 

Kvitok Zlupovacia maska pre T-zónu

 

Rada: Pri zmiešanej pleti je veľmi dôležitá rovnováha. V prípade, že máte viac premastenú T – zónu a používate na to určené prípravky na celú pleť, môžete uškodiť tej suchšej časti, ktorá sa bude ešte viac vysúšať. Preto je dôležité aplikovať na tvár prípravky, ktoré vyhovujú všetkým oblastiam.

 

NORMÁLNA PLEŤ

 Sen všetkých žien mať normálnu pleť bez akné, šupiniek a nadmerného mastenia. Tento typ pleti má skutočne veľmi málo dospelých žien, ich pleť je hebká a jemná.  Ani to však nie je dôvod, aby sa o svoju pokožku prestali starať.  Dôležité je taktiež pravidelné čistenie pleti a kozmetika ktorá udržiava pleť jemnú, žiarivú, zbytočne pokožku nevysúša.

Na čo netreba zabúdať ?  Treba sa dôkladne starať aj o normálnu pleť. Treba dávať pozor požívanie alkoholu, fajčenie, nevyvážená strava sa na pleti odzrkadľuje najviac.

Tip:  

Hupka Pleťový elixír na normálnu a zrelú pleť 

 

Gold Snail Essence 

 

Na záver: Tu už môžeme iba dodať, že cesta ku krásnej pleti je i dedičná, kedy sa za krásnu pleť môžeme poďakovať i génom. Nezabúdajme však, že vek neoklameme a treba sa o svoju pleť starať v každom veku a pri všetkých typoch pleti.

 

OBJAVTE VIAC NA PAMPURI